Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Στη κατασκευή του δρόμου Κυψελοχώρι-Μακρυχώρι» προϋπολογισμού 1,0 εκατ. Κ. Αγοραστός – Ρ. Καραλαριώτου – Κ. Κολλάτος




Κώστας Αγοραστός: «Έργο ιδιαίτερης σημασίας που διευκολύνει την ασφαλή επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων»

Ρένα Καραλαριώτου: «Δρόμος που δίνει διέξοδο προς την ΠΑΘΕ, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την ενδοδημοτική κίνηση στον Δήμο Τεμπών»

Κώστας Κολλάτος: «Υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Τεμπών»



Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Κυψελοχώρι-Μακρυχώρι. Το έργο επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα. Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών. Το έργο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ αφορά στην ασφαλτόστρωση οδού μήκους 4,5 χιλιομέτρων και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Μαΐου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: « Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Τεμπών. Η κατασκευή του αποτελούσε ζητούμενο και επιθυμία πολλών ετών, και δίνει τη δυνατότητα της ασφαλούς μεταφοράς και μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων. Είναι προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, και αφορά την ασφαλτόστρωση διαδημοτικής οδού 4,5 χιλιομέτρων. Με το έργο αυτό πλέον η μετακίνηση θα γίνεται γρηγορότερα, ενώ δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μεγαλύτερη προστιθεμένη αξία στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή».

Από την πλευρά της η κα. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε: «Με την κατασκευή του δρόμου ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής πλέον υλοποιείται. Ο δρόμος αυτός ενώνει το Κυψελοχώρι με το Μακρυχώρι και δίνει διέξοδο προς την ΠΑΘΕ, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την ενδοδημοτική κίνηση στον Δήμο Τεμπών, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τις επιχειρήσεις. Με την ολοκλήρωση των εργασιών διαπλάτυνσης, ασφαλτόστρωσης καθώς και των απαραίτητων τεχνικών, θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους πολίτες του Δήμου Τεμπών, αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς, έναν δρόμο ασφαλή και πλήρως ανακατασκευασμένο».

Ο κ. Κώστας Κολλάτος σημείωσε: «Υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Τεμπών. Είναι ένα κατασκευαστικό έργο, το οποίο, όπως ανέφερε και ο κ. περιφερειάρχης, θα λύσει πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, δηλαδή στον πρωτογενή και στο δευτερογενή τομέα, ενώ εξάλλου δίπλα μας είναι η και βιομηχανική περιοχή Λάρισας. Ακόμα θα βοηθήσει την τουριστική προβολή τόσο ώστε να αξιοποιηθεί ο Κίσσαβος, όσο και τα παράλια του Νομού μας. Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που βιώνουμε σήμερα, μέσω μιας αγαστής συνεργασίας ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατασκευάζουμε έργα, τα οποία θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα εξομαλύνουν τη διαβίωσή τους».

Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυψελοχωρίου κα. Πηλία Σουκούβελου υπογράμμισε: Είναι ένα έργο που το ζητάνε χρόνια οι κάτοικοι των χωριών. Θα ενώσει τα δύο χωριά, θα αποτελεί μια μεγάλη πρόσβαση για τον διεθνή και γενικά θα διευκολύνει πολύ τις ζωές μας. Το ζητάμε πολλά χρόνια και ήρθε η ώρα να γίνει.

Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση του Δ.Δ. Κυψελοχωρίου με το Δ.Δ. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών. Εκτελούνται κυρίως εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.
Αναλυτικά οι εργασίες:
1.     Εκσκαφή διαπλάτυνσης του δρόμου, μήκους περίπου 3.900,00 μέτρων, κατά θέσεις.
2.     Κατασκευή επιχωμάτων.
3.     Μόρφωση τάφρου για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.
4.     Κατασκευή μιας στρώσης υπόβασης οδοστρωσίας συμπ. πάχους 0,10 μέτρα.
5.     Κατασκευή δύο στρώσεων βάσης οδοστρωσίας, εκάστη συμπ. πάχους 0,10 μέτρα.
6.     Κατασκευή φρεατίων –αγωγών αποχέτευσης, με εγκιβωτισμένους τσιμεντοσωλήνες, για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.
7.     Επένδυση τάφρων με σκυρόδεμα C12/15.
8.     Κατασκευή και οριζόντια σήμανση (πινακίδες, διαγράμμιση).

Οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιούνται βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και των υποδείξεων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σκοπός τους είναι να αποκατασταθεί η βατότητα της οδού για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Παρόντες κατά την επίσκεψη στο έργο ήταν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Τεμπών κ.κ. Χρήστος Τσάτσαρης, Μιχάλης Καρατέγος και Αστέριος Σαΐτης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Λανάρας, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, κ. Χ. Λυτροκάπης και υπηρεσιακοί παράγοντες.